Verdens hurtigste bil: Koenigsegg Agera RSDet er ikke meget mere end en måned siden, at svenske Koenigsegg lagde navn til overskrifter i hele verden, da de slog Bugatti Chirons 0-400-0 km/t rekord. Det gav angiveligt bilproducenten mod på mere, så i lørdags (4/11/17) lukkede de 17 kilometers motorvej i den amerikanske stat Nevada, for at forsøge at slå den daværende hastighedsrekord for biler godkendt til gadekørsel på 435,3 km/t, sat af Hennesey Venom.

Rekordforsøget blev lavet som et gennemsnit af to kørsler midt i den nevadiske ørken. De to kørsler foregik på det samme stykke vej, i hver sin retning, for at tage højde for vejgreb, vind og vejr. Gennemsnittet blev 447,0 km/t, altså en topfart på cirka 12 km/t mere end den hidtidige rekord.  Længere nede i indlægget vil man kunne finde en video, hvor bilen opnår en hastighed på intet mindre end 457 km/t.

Vi ved desværre endnu ikke så meget mere om denne rekord, men der er ingen tvivl om, at Christian von Koenigsegg har haft et godt efterår, med to store rekorder. Se hvordan han smiler på billedet ovenfor (manden i den grønne trøje).

Koenigsegg har sammensat en lille video, hvor man kan se lidt stemningsbilleder, samt kørslerne på dagen. Hvis du har et par minutter til overs, vil vi råde dig til at se videoen nedenfor. Det er nærmest hypnotiserende at se de hvide streger flyve forbi, når bilen kommer længere og længere over 400 km/t. Topfarten nås lige omkring 1:50.

OBS: Øverste billede i indlægget er fra rekordforsøget i oktober.

Total
0
Shares
1 kommentar
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler