Nyhed: Ny generation af BMW X5 – Se den her!Samme år som verdens befolkning randt 6 milliarder mennesker og Euro’en blev introduceret i de første 11 EU-lande, introducerede BMW den første X5’er. Det skulle blive starten på en længere række af SUV-modeller, som snart sluttes af med den helt store X7’er. Siden 1999 har der været tre generationer af den store BMW X5, og nu er det blevet tid til en fjerde generation, der skal holde bilen konkurrencedygtig.

Den nye BMW X5, som kommer til Danmark i november, har blandt andet fået vokseværk. Den er blevet 3,6 centimeter længere, så den nu måler 4,922 meter. Samtidig er den blevet 6,6 centimeter bredere og 1,9 centimeter højere, der bringer den til en samlet bredde på 2,004 meter og højde på 1,745 meter. Kombineret med en forlænget akselafstand betyder det, at kabinen i den nye BMW X5 vil være mere rummelig end i forgængeren. Også bagagerummet vil have lidt ekstra plads, og rummer 645 liter. Hvis man lægger bagsæderne ned, udvides rummeligheden til 1.860 liter. Bagagerumsdækkenet – eller hattehylden, om man vil – glider automatisk frem og tilbage når man åbner og lukker for bagagerummet. Og er der brug for det, kan det, ved tryk på en knap, rulles helt ned i bagagerumsgulvet, så der er plads til at stable højt.

Nyheden fortsætter under billedet.

BMW X5 8

Interiørdesignet i den nye X5’er er også blevet opdateret. Det byder blandt andet på to 12,3-tommer touchskærme, som benyttes til infotainmentsystemet. Derudover er der mulighed for det nye Head-Up Display fra BMW, som projicerer diverse relevante informationer op på forruden i en stor rektangel. Har man pengene til det, kan den nye X5 også udstyres med sæder med massagefunktion, opvarmede armlæn, kopholdere med mulighed for afkøling og opvarmning, panoramaglastag (som er større end hos forgængeren), trådløs opladning af telefon, samt diverse underholdningssystemer til bagsædepasagererne, som dog ikke er nærmere specificeret på nuværende tidspunkt.

Nyheden fortsætter under billedet.

BMW X5 6

Som en SUV af kaliber, skal X5 selvfølgelig kunne køre off-road – hvilket måske ikke har været dens største kompetence tidligere. Med introduktionen af den nye generation, introduceres også muligheden for en Off-Road pakke, som blandt andet  rummer luftaffjedring på begge aksler, samt en elektronisk styret differentiale. Det betyder blandt andet, at frihøjden kan justeres med op til 8 cm og, at bilens kørerindstillinger kan tilpasses underlaget. Endelig, byder pakken også på et hastighedsafhængigt firehjulstræk.

Nyheden fortsætter under billederne.

Af andre opdateringer, byder den nye BMW X5 på LED-forlygter som standard. Og hvis det ønskes, kan den udstyres med BMW Laserlight, der lyser vejen op 500 meter frem. Derudover introduceres et nyt sikkerhedssystem, Emergency Stop Assistant, som automatisk aktiverer katastrofeblinket, nedbremser bilen og styrer den hen i nødsporet samt aktiverer et SOS-opkald, hvis føreren af bilen bliver passiv, f.eks. i tilfælde af et hjertestop eller et besvimelsesanfald.

Den nye generation af BMW X5 kan, når den lanceres i november, bestilles med xDrive40i motoren med 340 hestekræfter, xDrive30d motoren med 265 hestekræfter og M50d motoren med 400 hestekræfter. Yderligere motorvarianter tilføjes sandsynligvis senere.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler