Tesla Model S Plaid med Plaid-baggrund

Tesla Model S og Model X Plaid kommer til Danmark: Se priserneDet er efterhånden ved at være noget tid siden, at Elon Musk stod på scenen og præsenterede Plaid-udgaverne af Model S og Model X – og hidtil har de kun været tilgængelige i USA. Men det ændrer sig nu, for Tesla har netop annonceret, at Tesla Model S Plaid og Tesla Model X Plaid kommer til Europa – herunder Danmark.

Læs med nedenfor for at blive klogere på, hvad der er særligt ved lige netop disse udgaver af Teslas mest luksuriøse modeller. Samtidig kan du nederst i artiklen se priser og tekniske data på henholdsvis Tesla Model S Plaid og Tesla Model X Plaid.

Tesla Model X interiør med 2 skærme

Frisk pust til et forældet modelprogram

Forældet er måske så meget sagt om Teslas modelprogram, da de løbende giver facelifts og softwareopdateringer til alle deres biler. Men Tesla Model S blev første gang introduceret i 2012 (2013 i Europa) og Model X kom til verden i 2015 (2016 i Europa) – og det er immervæk ved at være nogle år siden.

Derfor har Tesla introduceret Plaid-udgaverne som en form for nyt liv til de her efterhånden ældre modeller. Man kan i den grad snakke om nyt liv, for bilerne har i den grad fået en overhaling fra ende til anden.

Opdateringerne til Tesla Model S Plaid og Tesla Model X Plaid tæller blandt andet:

  • Nyt interiør
  • Ny drivlinje
  • Nye termiske systemer
  • Ny elektronik
  • Ny karosseri
  • Reduceret vægt
  • Tilpasset eksteriør
  • Højere ydeevne

Samtidig siger Tesla, at de nye biler er mere velegnede til fabriksproduktion, hvilket skulle gøre det nemmere for dem at følge med efterspørgslen. Kombineret med punkterne på ovenstående liste, er der således lagt op til en mere luksuriøs og moderne oplevelse, end Model S og Model X har leveret i de senere år.

Tesla Model S Plaid kørende

Priser og specifikationer

Det er naturligvis alt sammen godt, men hvad kommer det til at koste? Det er et rigtig godt spørgsmål, som Tesla nu har givet svaret på. Tesla Model S og Tesla Model X kommer henholdsvis til at koste fra 1.447.016 kroner og 1.488.616 kroner ved lancering – og de kan allerede bestilles nu. Levering forventes at påbegynde i november eller december 2022.

SpecifikationTesla Model S PlaidTesla Model X Plaid
Rækkevidde (WLTP)600 kilometer528 kilometer
0-100 km/t2,1 sekunder2,6 sekunder
Tophastighed322 km/t262 km/t
Trækkapacitetop til 1.600 kiloop til 2.250 kilo
Prisfra 1.447.016 kronerfra 1.488.616 kroner
Tesla Model S Plaid og Tesla Model X priser og specifikationer i Danmark.
Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler