Undersøgelse: Det koster 270.000 kr. at købe bil 2018Dette indlæg er skrevet i samarbejde med Lendo.dk.

Der kan være rigtig mange udgifter forbundet med at købe og eje en bil i dagens Danmark. Den lovpligtige bilforsikring, de dyre benzinpriser og de høje afgifter er blot et lille udsnit af de ting, som de danske forbrugere skal betale for at have en bil. Skal du købe bil for første gang, eller er det blot lang tid siden, at du har købt en ny bil, kan disse udgifter, og ikke mindst størrelsen, virke overvældende og uoverskuelige.

Dan dig et overblik over dine udgifter
Det kan være god idé at sætte dig ind i, hvilke udgiftsposter du vil have, samt hvor meget der skal budgetteres med på hver post, såfremt du ønsker at købe en bil i 2018.

Foruden selve bilens købspris betyder et bilkøb ligeså, for de fleste mennesker, et tilhørende billån. Denne udgiftspost bliver den post, der udgør den største andel af de samlede udgifter. Uden at medtage bilens købspris fylder den månedlige ydelse alene i gennemsnit 42,6% af de samlede udgifter, som svarer til 25.789 kr. om året. Dertil, kommer bevillingsprovision, tinglysning og dokumentgebyr i forbindelse med at oprette billånet. Medtages alle disse, kan du altså regne med at betale 35.702 kr. på billånet det første år.

Man kan med fordel undersøge muligheden for at samle sine lån hos én låneudbyder. I så fald vil man tage et samlelån – og ofte kan det spare masser af tid, penge og besvær.

Derudover, kommer udgifter som brændstofforbruget, serviceaftale, skift af dæk osv. Regner du eksempelvis med at køre 15.000 km. om året, skal du i gennemsnit budgettere med 7.978 kr. på benzin hvert år. Ligeledes, vil en serviceaftale i gennemsnit koste dig 2.961 kr. om året. Skal du også have skiftet fra sommer- til vinterdæk, skal du i gennemsnit regne med at betale 2.509 kr. for dette.

Køb småt og spar stort
Kan du klare dig med en mindre bil, som en mikro- eller minibil, er der mange penge at spare ved at købe disse frem for en stor mellemklassebil eller en SUV.

Køber du eksempelvis en Citroën C1, som er en mikrobil, i stedet for en Volkswagen Passat, som er en stor mellemklassebil, er der næsten 40.400 kr. at spare. Dette er uden at inkludere selve bilens købspris. Dermed udgør besparelsen kun de resterende udgifter som serviceaftale, skift af dæk, bilforsikring osv.

Der er også en del penge at spare i de enkelte bilsegmenter. Ønsker du at købe en minibil, er der eksempelvis 42.639 kr. at spare, hvis du vælger en Toyota Yaris frem for en Volkswagen Polo. Vil du gerne købe en SUV, er der ligeså 79.459 kr. at spare ved at købe Peugeot 2008 i stedet for 3008 modellen af samme mærke. I førnævnte tal er alle udgifter samt bilens købspris inkluderet.

Hvis du vil vide mere om undersøgelsen, og hvad det koster at købe bil i hvert enkelt bilsegment, kan du læse mere her.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler