Alt du skal vide om at leje en minibusUanset om man er en stor familie, skal holde polterabend eller bare skal mange på ferie, kan transport hurtigt blive en udfordring, fordi de færreste har en bil med plads til mere end 5 personer.

Selvom det er en mulighed at køre i to biler, så vil det typisk både være dyrere i brændstof og tage toppen af hyggen, når man skal dele sig op. Derfor kan det være en idé at leje en minibus til lejligheden, så alle kan køre sammen og deles om brændstofudgifterne.

Leje af minibus

Der er langt mellem minibusserne, når du kigger på de største udlejningsselskaber. De har det nemlig med primært at fokusere på personbiler i mere gængse størrelser. Heldigvis er der, særligt i senere år, kommet en lang række andre udlejningsselskaber til, som dækker nogle af de behov, som de mere traditionelle ikke har fokuseret på at opfylde.

Det tæller eksempelvis Oscar Biludlejning, hvor du har rig mulighed for at leje en minibus i forskellige størrelser. Udover at have et bredt udvalg af biler med plads til selv større grupper, har Oscar også den fordel, at de har mere end 120 lokationer rundt omkring i landet. Så du er sjældent langt fra den nærmeste minibus, du kan leje.

Typer af minibusser

Der findes flere forskellige former for minibusser. Typisk vil man tale om store personbiler med 7 sæder, minibusser med enten 8 eller 9 sæder og minibusser med 10 eller flere sæder. Det er værd at være opmærksom på, at sidstnævnte kræver et D1-kørekort.

Hvis I er mange mennesker, vil det være en minibus med 8 eller 9 sæder, der vil være mest oplagt at leje. Her taler vi om modeller som Mercedes-Benz V-klasse, Ford Transit, VW Multivan og lignende. De har alle god plads til både passagererne og deres bagage – og kan køres med et helt almindeligt kørekort.

Er I presset på budgettet eller er I kun 5 – 6 personer, kan det muligvis være fint med en stor personbil med 6 eller 7 sæder. Det kunne eksempelvis være en Renault Grand Scenic, Peugeot 5008 eller en Seat Alhambra. Her vil ben- og bagagerumspladsen typisk være lidt mere trang, men prisen vil ofte også være mere overkommelig.

Krav ved minibus leje

Der er mange, der slet ikke overvejer at leje en minibus, fordi de tror, at de ikke har kørekortet til det. Men som beskrevet i afsnittet ovenfor, så er det kun minibusser, der vejer over 3.500 kilo eller har 10 eller flere sæder, der kræver mere end et almindeligt B-kørekort.

Det vil sige, at hvis du holder dig under disse, kan du leje en minibus præcis som du ville leje en hvilken som helst anden bil. Du skal som altid bare være opmærksom på lejebetingelserne, at forsikringen er i orden og at bilen lever op til de behov, som du nu engang måtte have.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler