Hvad koster en undervognsbehandling i 2022?Selvom vi ville ønske, at vores biler kunne holde for evigt, så er der bare ingen vej udenom, at de bliver slidt, når vi kører i dem. Mange steder på bilen kan vi se, hvis de er ved at være slidt ned. Hvad end det er lakken, der er falmet, om det er vinduesviskerne, der trænger til en udskiftning, eller om det er rust på stålfælgene.

Et af de steder, der om muligt bliver udsat for mest slitage, er dog ikke et sted, som vi ser ret ofte; undervognen. Mange kan faktisk købe, eje og sælge en bil, uden nogensinde at have set undervognen på bilen. Men den er unægtelig tæt på vejen, og dermed bliver den ramt af masser af småsten, salt og andet skidt fra vejen – og trænger derfor også til at blive passet og plejet ligesom resten af bilen.

En af måderne, hvorpå man kan gøre dette, er ved at give bilen en undervognsbehandling. Men hvad involverer en sådan behandling, og hvad koster den? Det forsøger vi at besvare i artiklen her.

Denne artikel er leveret i samarbejde med autovaerksted.nu

Billede af undervognsbehandlet bil med teksten: "Undervognsbehandling - 20% rabat"

Hvad indebærer en undervognsbehandling?

En undervognsbehandling kan naturligvis bestå af mange forskellige ting, alt efter hvor man får den udført. Helt generelt gælder det dog, at man forsøger at beskytte undervognen ved at hærde den, så den bliver mere modstandsdygtig over for salt og andet skidt fra vejen.

Typisk foregår en undervognsbehandling således:

 1. Bil og undervogn vaskes grundigt for at fjerne al skidt, salt og snavs
 2. Undervognen inspiceres for skader, rust og lignende, som skal udbedres inden behandlingen
 3. Undervognen påføres rustbeskyttelse

Herefter skal bilen have lov at tørre i et par dage, hvorefter den igen er klar til at komme ud at køre. Med sådan en undervognsbehandling vil den være bedre beskyttet mod især salt og fugt fra vejene, så den ikke udvikler rust.

Især i Danmark er undervognen på vores biler ekstra truet af rust. Vil man gerne passe ekstra godt på sin bil, er det derfor en oplagt idé at få foretaget en undervognsbehandling, der kan beskytte mod rust især i vinterhalvåret.

Pris på undervognsbehandling i 2022

Men hvad koster en undervognsbehandling i 2022? Det afhænger naturligvis af mange ting, herunder både bilmodel og værksted. Især bilens størrelse vil have indflydelse på, hvor omkostningstung en undervognsbehandling vil være.

Gennemsnitsprisen for en undervognsbehandling befinder sig et sted mellem 3.500 kroner og 6.000 kroner for første behandling, mens en genbehandling af bilen typisk vil kunne gøres til mellem 3.000 kroner og 4.500 kroner.

Det er dog kun estimater af prisen på en undervognsbehandling. Hvis du vil have et mere konkret tal, som du rent faktisk kan regne med? Så indhent tre tilbud og få en pris på undervognsbehandling. Dermed er du bedre stillet, når du skal vælge værksted eller behandlingscenter til at udføre rustbehandlingen af din bil.

Total
0
Shares
1 kommentar
 1. Hej Joachim,
  Super godt indlæg!

  Personligt er jeg især fan af to ting, når det kommer til at få bilen undervognsbehandlet:

  1/ Få flere forskellige tilbud, som du foreslår
  2/ Vælg en virksomhed du har tiltro til.

  Selvom der er forskellige på de forskellige rustbeskyttelsesprodukter, så løser de dog alle opgaven. Men hvordan det bliver påført har enormt meget at sige. En måde, man kan få tiltro til virksomheden man vælger til at udføre det på, er fx ved at få fotodokumentation fra dem. 🙂

  Tak for en god blog!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler