Porsche Taycan

Sådan får du råd til drømmebilen



Langt de fleste danskere, der ser biler som mere end bare et værktøj, der transporterer dem fra A til B, har en drømmebil. For mange er det typisk en bil, som umiddelbart ligger et godt stykke uden for budgettet. Men det er ikke nødvendigvis så uopnåeligt at købe drømmebilen, som mange går og tror.

Det er nemlig meget sjældent, at man køber biler kontant i Danmark. I langt de fleste tilfælde vil man optage et billån, lease eller på anden vis finansiere sit bilkøb. På den måde behøver man ikke at have samtlige 500.000 kr. til eksempelvis en Hyundai i30N stående på kontoen for at kunne købe den.

Her i artiklen dykker vi kort ned i, hvordan du får råd til drømmebilen – hvad end det så er en FIAT 500e, Tesla Model 3, Volvo XC60 eller Porsche Taycan.

Drømmebilen eller den realistiske bil

Der er ingen tvivl om, at man ikke på magisk vis kan få råd til en Bugatti Chiron, Rolls-Royce Sweptail eller lignende sjælden og dyr bil, hvis ikke man har en økonomi, der kan bære det. For den gennemsnitlige dansker vil det simpelthen være for langt uden for budget.

Men lur os om ikke også, at du har en realistisk drømmebil. For mange kan sagtens drømme sig til nogle af de mest sjældne og eksotiske biler, samtidig med, at de også kan se sig lune på en BMW 8-serie, en KIA Sorento eller måske en Mercedes-Benz E-klasse.

Vores forslag er, at du laver en liste over tre, fem eller ti biler, som du gerne vil bag rattet i. Herefter gælder det så om at undersøge, hvordan økonomien hænger sammen for hver af disse drømmebiler. Typisk vil du opdage, at nogle biler vil du ikke kunne låne til uden at ødelægge økonomien, mens andre godt kan finansieres inden for budgettets rammer.

Indhent flere tilbud

Det er med billån som med det meste andet her i livet; det første er sjældent det bedste. Vi anbefaler derfor, at du indhenter flere tilbud inden, at du tager en endelig beslutning. Det handler i overvejende grad om at finde et billån til lave omkostninger, for det gør det nemlig billigere at låne.

Et billigt billån giver dig mere luft i økonomien, og det er altid værd at stræbe efter. Den nemmeste måde at finde det billigste billån på er simpelthen ved at sammenligne mulighederne. Det er ikke anderledes end når man skal finde en billig bilforsikring.

Sådan sammenligner du billån

Der er flere måder, hvorpå du kan sammenligne billån. Den mest indlysende for mange vil typisk være selv at indhente tilbud fra forskellige banker, bilselskaber og andre lånudbydere. Det kan sådan set også fungere rigtig fint, men det kræver meget arbejde – og det er ikke alle, der hverken har tid eller lyst til at investere så meget energi i at finde det helt rigtige billån.

Problemet er bare, at det typisk er hele arbejdet værd. Der findes dog også diverse tjenester, der tilbyder at indhente tilbud på billån på dine vegne. Det er eksempelvis formålet med Autolånet, hvor processen foregår således:

  1. Du udfylder en uforpligtende og gratis ansøgning om et billån hos Autolånet.
  2. Ansøgningen sendes til banker og lånudbydere, som Autolånet samarbejder med.
  3. Samarbejdspartnerne vender tilbage med deres bedste tilbud på et billån til dig.
  4. Du kan gennemgå de uforpligtende tilbud i ro og mag og finde det bedste.

Hvis det viser sig, at der er et af tilbuddene, som du gerne vil takke ja til, så gør du blot det. Hvis ikke, så har du givet det et forsøg, og ikke tabt andet end en smule af din tid.

Krediteksempel: Ved samlet kreditbeløb på 125.000 kr. over 10 år, tilbagebetales via Betalingsservice. Mdl. ydelse: 1.300 – 2.492 kr. Variabel Debitorrente: 3,55 – 19.95 %. ÅOP: 4,28 – 23,51 %. Saml. kreditomk.: 31.008 – 174.134 kr. Saml. tilbagebet.: 156.008 – 299.134 kr. Stiftelsesomk.: 2.125 – 7.488 kr. Mdl. gebyr: 33-40 kr. Fortrydelsesret: 14 dage. Løbetid 12-144 mdr.

Vær opmærksom ved sammenligning

Sammenligning af billån er ikke noget man gør, mens man med et halvt øje følger med i yndlingsserien på fjernsynet. Det kræver opmærksomhed, fordi der er mange faktorer, der spiller ind.

Når det kommer til omkostninger, er det ÅOP-satsen man skal være særligt opmærksom på. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og er den mest effektive sammenligningsvariabel på tværs af billån. Den er dog kun sammenlignelig ved tilbud på et lige stort lånebeløb og lige lang løbetid.

Omkostninger er dog ikke alt. Der er også andre faktorer, der kan spille ind. Det kunne eksempelvis være kundeservice hos låneudbyderen, mulighed for at samle flere lån, betingelser for tidlig indfrielse og lignende. Disse bør naturligvis også tages i betragtning.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler