Mest solgte elbiler i 2019Der er ingen tvivl om, at 2019 er elbilernes år. Stort set alt i bilverden, har handlet om elbiler, hybridpiler, brintbiler og så videre. Fælles for dem alle er, at de bruger en elektrisk motor til enten helt eller delvist at drive bilen.

De Danske Bilimportører har netop offentliggjort salgstallene fra 2019, hvilket betyder, at vi her i starten af 2020 har fået mulighed for at sammensætte en liste over de mest solgte elbiler i 2019.

Læs derfor med i nedenstående liste, for at lære mere om elbiler og deres popularitet i Danmark. Eller spring direkte hen til den elbil, som du gerne vil se lidt nærmere på, ved at bruge indholdsfortegnelsen nedenfor.

Gennem artiklen vil vi referere til priser og rækkevidde for hver elbil efter WLTP-normen. Prisen er den laveste frapris i skrivende stund, mens rækkevidden er den højest mulige rækkevidde for den pågældende bil.

1. Tesla Model 3 – 2.439 solgte biler

Hvis bare du har fuldt en anelse med i medierne i år, vil ud vide, at Tesla Model 3 har været en kæmpe succes for den amerikanske elbilsproducent. De 2.439 solgte biler i 2019 svarer til 6,6 biler hver eneste dag hele året rundt.

Da vi hentede en Tesla Model 3 til anmeldelse, kunne sælgeren fortælle, at de på nogle af deres travleste dage udleverede på den gode side af 60 biler. Deres største problem var faktisk ikke at få solgt bilerne, men derimod at nå at få dem alle leveret i tide.

Og mens det ikke er en perfekt bil, så er det noget nær den bedste elbil på markedet lige nu.

Pris fra 369.900 kroner
Rækkevidde 409 km (WLTP)
Se mere på Teslas hjemmeside

2. Hyundai IONIQ – 640 solgte biler

Hyundai IONIQ hopper ind på en andenplads i listen over mest solgte elbiler i 2019. Det er måske en anelse snyd, da dette tal dækker over samtlige IONIQs, der er blevet solgt. Det er nemlig en bilvariant, der både kommer som hybrid, plug-in hybrid og som elbil. Derfor er det ikke udelukkende elbiler, men salgstallene er stadig pæne.

Salget fremmes måske af den faceliftede udgave som blev lanceret sidst i 2019, og af at Hyundai er et af de bilmærker med kortest ventetid på elbiler.

Pris fra 259.995 kroner
Rækkevidde 311 km (WLTP)
Se mere på Hyundais hjemmeside

3. Renault ZOE – 568 solgte biler

Renault ZOE er den optimale elbil for mange af dem, der har et forholdsvist lille kørselsbehov eller for dem, der allerede har en bil nummer 1, som er benzin- eller dieseldreven, og gerne vil have en mere grøn bil som nummer 2.

Også Renault ZOE har for nyligt fået en ordentlig overhaling, som vi var på Sardinien for at se nærmere på – og det er absolut en elbil, der er værd at overveje, hvorfor det ikke er overraskende, at den lander på en 3. plads over mest solgte elbiler. Nåh ja, og så er der også adskillige offentlige institutioner, der har valgt Renault ZOE som transportmiddel for eksempelvis hjemmeplejen.

Pris fra 239.900 kroner
Rækkevidde 385 km (WLTP)
Se mere på Renaults hjemmeside

4. BMW i3 – 436 solgte biler

BMW i3 bliver gang på gang rost for dens fantastiske køreegenskaber. Når man kigger på den er en sjov køreopelvelse sjældent det første, der dukker op i hovedet på en, men den kan et eller andet.

Derudover er det den eneste rene elbil fra BMW, så hvis man sværger til deres biler, og gerne vil køre elektrisk, ja så er der ikke så mange andre muligheder.

Pris fra 279.500 kroner
Rækkevidde 310 km (WLTP)
Se mere på BMWs hjemmeside

5. Nissan LEAF – 307 solgte biler

Nissan LEAF var blandt de første elbiler i Danmark, der kunne dække en gennemsnitlig danskers kørselsbehov. Det er efterhånden mange år siden, at første generation blev introduceret, men den er siden da blevet opdateret, og er blevet mere moderne at se på.

Pris fra 249.900 kroner
Rækkevidde 385 km (WLTP)
Se mere på Nissans hjemmeside

6. Audi e-tron – 224 solgte biler

2019 blev også året, hvor Audi kunne introducere deres første rene elbil; Audi e-tron. Det er en SUV, der befinder sig et sted mellem to af Audis største biler, nemlig Q5 og Q7.

En generelt pæn og god elbil, der også har skabt en del opmærksomhed ved at give køberen muligheden for at erstatte de traditionelle sidespejle med små kameraer. Et interessant blik ind i fremtiden, men lige netop denne udstyrsvariant er vist fortsat mere blær end et 100 procent vellykket alternativ til et sidespejl.

Pris fra 569.990 kroner
Rækkevidde 429 km (WLTP)
Se mere på Audis hjemmeside

7. Tesla Model S – 187 solgte biler

Tesla Model S var engang kongen over elbiler herhjemme, men disse dage er passé. Det kan der være mange årsager til. Den helt åbenlyse er lanceringen af den helt nye Model 3, som trods alt er mere moderne end den efterhånden aldrende Model S. Derudover må vi ikke glemme at kæmpe bilmærker som Audi, Mercedes, Volkswagen og så videre alle har lanceret elbiler eller lancerer dem i 2020.

Det ændrer dog ikke på, at Tesla Model S er en fin bil, der virkelig forstår at kombinere premium med performance og lang rækkevidde.

Pris fra 679.000 kroner
Rækkevidde 610 km (WLTP)
Se mere på Teslas hjemmeside

8. Nissan e-NV200 – 117 solgte biler

Nissan e-NV200 kan købes i to varianter. Enten som varebil eller som personbil med 7 sæder. Fælles for begge varianter er, at bilen er 100 procent drevet af el. Derfor, er det en oplagt bil, for de virksomheder, der gerne vil fremstå grønnere eller spare på deres benzinforbrug.

Samtidig, er der ikke mange andre steder, hvor man finder en elbil, der kan rumme 7 personer på samme vis, som en elektrisk Nissan e-NV200.

Personbil:
Pris fra 337.748 kroner
Rækkevidde 301 km (WLTP)
Se mere på Nissans hjemmeside

Varebil:
Pris fra 227.990 kroner
Rækkevidde 301 km (WLTP)
Se mere på Nissans hjemmeside

9. Tesla Model X – 108 solgte biler

Historien er lidt den samme for Tesla Model X som for Tesla Model S. Længe var det den eneste elektriske SUV, som gav mening – men nu er der kommet reelle alternativer, som i øvrigt også er en anelse kønnere at se på.

Det er dog fortsat en af de største elbiler som man kan købe i Danmark, og ligesom med Model 3 og Model S, har Tesla virkelig forstået at lave elbiler, der både kan køre langt og hurtigt.

Pris fra 716.900 kroner
Rækkevidde 507 km (WLTP)
Se mere på Teslas hjemmeside

10. Jaguar I-Pace – 96 solgte biler

Det er ikke mere end et par år siden, at Jaguar indså, at hvis de ville fortsætte med at tjene penge, så skulle de introducere SUV’er og crossovers. Deres store F-Pace og mindre E-Pace har, for mærket, været en stor succes, og det tyder også på at deres elektriske crossover Jaguar I-Pace kommer til at skaffe flere kunder til det britiske mærke.

Pris fra 679.880 kroner
Rækkevidde 470 km (WLTP)
Se mere på Jaguars hjemmeside

11. KIA Soul – 41 solgte biler

Den kasse-formede bil fra Sydkoreanske KIA er langt fra, hvad vi ellers ser i bilverden, når det kommer til design. Men det er et friskt pust i en ellers kedelig og ensformet bilpark i Danmark. Bilen kan vist roligt klassificeres, som en af de modeller man enten elsker eller hader.

Den første generation af KIA Soul var en begrænset succes, men den er kommet tilbage med en væsentlig længere rækkevidde og nogle generelt vellykkede køreegenskaber.

Pris fra 269.990 kroner
Rækkevidde 452 km (WLTP)
Se mere på KIAs hjemmeside

12. Mercedes-Benz EQC – 19 solgte biler

Sidst, men ikke mindst, finder vi Mercedes-Benz EQC. Det er Mercedes’ nyeste elbil, der omtrent er på størrelse med den brændstofdrevne Mercedes-Benz GLC.

Den store elbil er kun lige kommet til Danmark i slutningen af 2019, og derfor er salgstallene ikke højere. Faktisk forventes det, at den vil sælge ganske fornuftigt, da prisen er meget fornuftig, hvis man sammenligner med en benzin- eller dieseldreven Mercedes-Benz i samme størrelse.

Pris fra 689.997 kroner
Rækkevidde 417 km (WLTP)
Se mere på Mercedes-Benz’ hjemmeside

Flere elbiler i Danmark

Det var listen over alle de elbiler, der selvstændigt bliver registreret i statistikkerne over salg af biler i Danmark. Så er der alle de andre bilmodeller, der kan fås både med en traditionel benzin- eller dieselmotor eller med en elmotor. Det tæller eksempelvis:

 • Volkswagen e-Golf
 • Volkswagen e-Up!
 • KIA Niro
 • Hyundai Kona
 • Volkswagen e-Crafter
 • DS3 e-tense
 • og så videre

Kommende elbiler i 2020

Derudover, er der en række biler, der kan købes som plug-in hybrid eller almindelige hybrid. Og endelig er der naturligvis også alle de elbiler, der er på vej til forhandlerne. Det tæller eksempelvis:

 • Volkswagen ID.3
 • Porsche Taycan
 • Seat Mii Electric
 • Skoda Citigo Electric
 • Honda e
 • Mercedes-Benz EQB
 • BMW i-Next
 • Skoda iV
 • Fiat 500
 • BMW X3
 • Peugeot 2008
 • Opel Corsa
 • og mange flere
Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler