Ford Motor Company - Tømmermænd

Lad nu bilen stå – også dagen derpå!Det nye år nærmer sig, og for mange betyder det fest, farver og ikke mindst alkohol i morgen aften. Og for rigtig mange betyder det også tømmermænd og en biltur hjem, som man nok godt ved med sig selv at man burde have ventet med. Netop dette problem forsøger Ford at sætte fokus på i deres seneste pressemeddelelse der meget bestemt hedder: “Lad nu bilen stå – også dagen derpå!”.

Ford har sammen med det tyske Meyer-Hentschel Institute set nærmere på problemet med at køre med tømmermænd – for hvor, som Jim Graham siger, det bestem ikke er velset at tage bilen hjem efter en aften i byen, som også inkluderer alkohol, er der ikke mange der for alvor tænker videre over om hvorvidt de er i stand til at køre bil morgenen efter, og selv hvis de gør, tager mange blot et glas vand og sætter sig alligevel bag rattet.

Som en del af researchen, som kommer sig af nogle uhyggelige statistikker, herunder at 1 ud af 6 færdselsuheld i Europa skyldes spirituskørsel og hver tiende anholdelse for spirituskørsel i Storbritannien finder sted mellem klokken 6 og 8 morgenen efter en bytur, har Ford og Meyer-Hentschel Instituttet udviklet den såkaldte Hangover Suit. Denne Hangover Suit simulerer mange af de træk der typisk kendetegner tømmermænd, og bruges blandt andet i Fords Driving Skills for Life for unge, for at man kan opleve faren ved at køre med tømmermænd.

Tidligere har Ford og Meyer-Hentschel Institute også udviklet en Drunk Driving Suit (video), som altså simulerer det at køre i fuld tilstand og en Drug Driving Suit (video), som simulerer det at køre mens man er påvirket af ulovlige stoffer, som hash og kokain.

Se og hør om Tømmermændsdragten i videoen nedenfor – og husk nu at drikke med måde og lade bilen stå til du er frisk igen. Pas på jer selv derude.

 

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler