For at gøre plads til andre projekter, har jeg besluttet mig for at skrue lidt ned for antallet af testbiler i øjeblikket her på Bilbloggen.dk. Men da de skrev fra Mercedes-Benz og spurgte om ikke jeg ville prøve en tur i den nye og fuldt elektriske Mercedes eSprinter, så kunne jeg ikke sige nej.
Jeg indrømmer blankt, at forespørgslen kom på et belejligt tidspunkt idet, at jeg i en længere periode har lovet min bedre halvdel at hente de radiatorskjulere, som vi har haft stående hos hendes forældre. Men lysten til at teste Mercedes-Benz eSprinter bundede i den grad også i min nysgerrighed omkring, hvorvidt en elektrisk kassevogn af denne størrelse reelt set kan bruges til noget.
Det har jeg nu fundet ud af, og sørme om ikke jeg vil inddrage dig i de erfaringer, jeg har gjort mig. Fyld lastrummet og spænd sikkerhedsselen, så triller vi (lydløst) derudaf.

Hvad koster Mercedes-Benz eSprinter?
Eller måske vi lige bliver holdende lidt endnu. Som sædvanlig vil jeg nemlig lige kort gennemgå priserne på testbilen inden, at jeg fortæller dig, hvordan den kører. Derfor får du her et overblik over, hvad det skal koste at blive den (måske) lykkelige ejer af en Mercedes-Benz eSprinter.
For en god ordens skyld vil jeg lige bede dig om at tjekke datoen på udgivelsen af anmeldelsen her inden, at du læser nedenstående priser og tænker: ”Joachims ord er lov, min nye eSprinter koster det her”. Jeg kommer nemlig ikke til at opdatere priserne fremadrettet, fordi det er en fuldtidsbeskæftigelse i sig selv. Med ændrende afgifter, materialepriser og så videre, udskifter bilimportørerne deres prislister cirka lige så ofte, som der skiftes undertøj.
Med det af vejen, får du her priserne, i skrivende stund, på den elektriske kassevogn fra Mercedes; eSprinter:
Batteripakke | Fra-pris |
---|---|
Mercedes-Benz eSprinter A2 H2 3-pack | 426.635 kroner |
Mercedes-Benz eSprinter A2 H2 4-pack | 492.440 kroner |
Motorvarianterne for de to varianter er de samme, men det er batteripakkerne til gengæld ikke. Den billigste variant (3-pack) er udstyret med et 35 kWh-batteri, hvor den dyre variant (4-pack) har et batteri på 47 kWh.
For en god ordens skyld kan jeg fortælle, at testbilen, som denne Mercedes-Benz eSprinter anmeldelser er baseret på, er udstyret med et 47 kWh-batteri. Det har både nogle positive og negative konsekvenser, som jeg nok skal komme ind på lidt senere i anmeldelsen.
Hvis vi for en kort stund skal gå tilbage til priserne på denne elektriske varevogn, så vil du måske blive glad for at høre, at den også kan leases. Ja, jeg kan godt fornemme, at du er helt oppe at ringe. Til en vejledende leasingpris på 2.695 kroner om måneden, kan du erhvervslease en Mercedes-Benz eSprinter. Prisen er baseret på en 48-måneders kontrakt med 60.000 kilometer og en førstegangsydelse på 35.000 kroner.

Udstyr
Ovenstående priser er naturligvis for de helt skrabede udgaver af den her elektriske Sprinter. Det vil sige, at du ikke har ret meget udstyr fra start af. Det er egentligt tilpas til, at bilen kan køre, men skal du gøre dine svende (eller dig selv) glad, kan det godt være, at der skal spenderes lidt på ekstraudstyrsfronten.
Jeg vil ikke bruge for meget tid på at tale om det forskellige ekstraudstyr, der kan tilkøbes, men opsummeringen er, at hvis du bruger pengene, så kan det her blive en ret lækker kassevogn. Måske i virkeligheden mere lækker end hvad godt er. Du kan selv lege rundt med ekstraudstyret i konfiguratoren på Mercedes’ hjemmeside.
Hvad jeg til gengæld gerne vil sætte lidt spalteplads af til, er standardudstyret i Mercedes-Benz eSprinter. Lad os for sjov tage det udstyr, som Mercedes selv fremhæver på deres hjemmeside:
- Sædevarme i førersædet
- Nøglefri start
- Kørelysassistent
- Elektrisk styretøj
- AC-opladning (7,4 kW)
- DC-opladning (20 kW)
Overvældende kan man vist ikke kalde ovenstående liste, men der er altså mulighed for at få en lidt mere veludstyret varevogn. Eksempelvis er nedenstående et udpluk af testbilens udstyrsliste:
- DC-opladning (80 kW)
- Akustikpakke
- Blindvinkelassistent
- Varmeisolering i kabinen
- Varmdæmpende glas
- Tågelygter med kruvefunktion
- Bakkamera med monitor
- Belyst trin
- Komfortførersæder med lændestøtte og armlæn
Hvis mine oplysninger stemmer, betyder det vistnok, at testbilen, som du ser den på billederne, ender med at koste 513.808 kroner ekskl. moms og inkl. registreringsafgift.
Det er værd at bemærke, at Mercedes-Benz vist roligt kan kåres som det bilmærke med den mest forvirrende pris- og udstyrsstruktur i Danmark. Det er ikke helt uden grund, fordi der er nogle ret strenge krav nede fra hovedsædet i Tyskland, som ikke alle giver mening her i landet, og derfor kan det blive en anelse forvirrende. Det er eksempelvis også årsagen til, at man på mærkets danske hjemmeside kan finde uoverensstemmelser mellem priser, hvad der er standardudstyr og hvad der er ekstraudstyr. Bare lige til info.


Prøv en elektrisk varevogn med Try & Buy
Der er ingen tvivl om, at der er mange, der er skeptiske overfor en elektrisk varevogn med en rækkevidde på (i bedste fald) 150 kilometer. Det er du og jeg bevidste om, og det er de heldigvis også inde hos Mercedes-Benz.
For ikke at brænde inde med en masse elektriske varevogne på forhandlernes parkeringspladser, har de derfor introduceret et tilbud, der hedder Try & Buy. Hvis du har skippet engelsklektionerne, kan jeg afsløre, at det betyder Prøv & Køb. Og det er lige præcis det, der er hovedfokus på denne kampagne.
Idéen er nemlig, at du får muligheden for at afprøve en eSprinter i op til 6 måneder ved at leje den. Dermed kan du vurdere, hvorvidt det er noget for dig. Hvis det viser sig at være det rette valg, kan du efterfølgende vælge at lease eller købe. Hvis ikke, så er det bare at aflevere varevognen tilbage og finde et alternativ.
Det her siger naturligvis noget om, hvor sikre Mercedes-Benz er på, at du nok skal blive glad for din nye eSprinter. Kampagnen giver i hvert fald bedst mening for dem, hvis den reelt set ender ud i, at en overvejende del af de, der prøver sådan en elektrisk varevogn også køber den.
Jeg var blevet lovet mere information om hele konceptet, men har aldrig modtaget det. Så indtil det sker, må du nøjes med ovenstående. Alternativt kan du ringe til din lokale Mercedes-Benz forhandler, så kan de forhåbentligt give dig et godt tilbud.


Hvordan kører Mercedes-Benz eSprinter?
Nok om priser, udstyr og tyskere, der skaber forvirring i Danmark. Nu skal det handle om selve Mercedes-Benz eSprinter. Lad os starte fra toppen, og kort tale lidt om, hvordan den elektriske varevogn køre.
Overvejende synes jeg faktisk, at den kører ganske godt. Det er en stor bil, men den er relativ nem at manøvre rundt med. Samtidig er der relativt stille i kabinen, hvilket – sammen med den jo nærmest lydløse elmotor – giver en særdeles komfortabel køreoplevelse. I hvor høj grad dette skyldes akustikpakken, kan være svært at sige, men jeg har ikke mange klager på kørekomforten eller køreoplevelsen.
Der dog lige det faktum, at det er en kæmpemæssig bil. Det er alle kassevogne, men forskellen er bare, at den her Mercedes-Benz eSprinter skal kunne holde til opladning ved en ladestander. Har du en på adressen, er det intet problem, men skal du bruge offentlige ladestandere, bliver det straks mere interessant.
Ladeporten på Mercedes-Benz eSprinter sidder nemlig foran, samtidig med, at det er en forhjulsstyret bil. Det betyder, at hvis du skal ind på en smal ladeplads med biler på begge sider og ikke meget plads til at svinge ind, så får du hurtigt øvet skiftet mellem kør- og bakgear. Alternativet er naturligvis at investere i et længere ladekabel og bakke ind i stedet.


Ydeevne
De to eSprinter-modeller vi har i Danmark i skrivende stund, er såkaldte 312-modeller. Du ved, ligesom man også kan få en Mercedes-Benz Sprinter 319 med brændstofmotor. Hvad tallene betyder er jeg aldrig blevet klog på, men du skal bare vide, at der under motorhjelmen ligger en elmotor, der yder 116 hestekræfter.
Det lyder ikke af alverdens, og det er det som sådan heller ikke. Det mærkes da også på accelerationen, der ikke er nær så hurtig som i andre elbiler. Men bare fordi den ikke er nær så hurtig, så mærker man stadig momentet på 300 Nm, der kommer til udtryk i det sekund, man trykker på speederen.
Der er tre forskellige køreindstillinger; comfort, eco og eco+. Jo mere eco det bliver, jo mere giver du op på komfort og accelerationshastighed. Der bliver blandt andet slukket for klimaanlæg, og accelerationen bliver begrænset.
Fælles for alle tre køreindstillinger er dog, at bilen er elektrisk begrænset til en topfart på 120 km/t. Det kunne godt være en indikator for, at du skal holde dig til at køre i byen.

Rækkevidde, strømforbrug og opladning
Og det er i overvejende grad rigtigt observeret – altså det med at Mercedes-Benz eSprinter primært er en varevogn til storbyshåndværkerne. Men når det så er agt, så oplevede jeg faktisk, at den elektriske varevogn leverede en væsentlig bedre rækkevidde ved motorvejskørsel, end jeg først havde frygtet.
Nu vi er ved rækkevidde og strømforbrug, så lad mig præsentere mine oplevelser fra ugen med eSprinter. Som sagt er modellen med den store batteripakke opgivet til at kunne køre op mod 150 kilometer på en fuld opladning, svarende til lige omkring 31 kWh/100 km.
Det passer faktisk overraskende godt med det forbrug, jeg har noteret mig efter små 400 kilometer bag rattet i eSprinter. Det er med en cirka ligelig fordeling af kørsel i by, på landevej og på motorvej. Resultatet blev et gennemsnitligt forbrug på 33 kWh/100 km svarende til omtrent 142 kilometer på en fuld opladning (med det store 47 kWh batteri).
Kørselstype | Strømforbrug | Rækkevidde |
---|---|---|
Bykørsel | 34 kWh/100 km | 138 kilometer |
Landevejskørsel | 30 kWh/100 km | 156 kilometer |
Motorvejskørsel | 42 kWh/100 km | 111 kilometer |
Gennemsnit | 33 kWh/100 km | 142 kilometer |
Ovenstående blev testet først på efteråret i en vanvittigt blæsende uge, men med rimelige temperaturer. En vindstille sommer vil sandsynligvis resultere i en lidt bedre rækkevidde, mens en kold vinterdag sandsynligvis vil reducere rækkevidden en del.
Generelt synes jeg dog, at Mercedes-Benz eSprinter klarer det fornuftigt på lige netop dette parameter. Den holder sig ualmindeligt tæt op ad de opgivne forbrugs- og rækkeviddestal, og det skal den have ros for. For det første er det noget, vi sjældent ser fra elbiler (de befinder sig tit og ofte et pænt stykke under det opgivne), og for det andet, har den også en rimelig pålidelig rækkeviddeangivelse i instrumentbrættet, når man kører. Det fjerner den samme form for range anxiety (rækkeviddeangst).
I forhold til opladning, så er jeg endnu lidt i tvivl om, hvorvidt DC-opladning med 80 kW er standard eller ej. Hvis ikke det er, så vil jeg generelt anbefale, at du bruger penge på lige netop dette. Skulle der være behov for at dække mere end små 140 kilometer på en dag, vil det være rart at kunne oplade fra 10% til 80% på 25 minutter, i stedet for at skulle vente længe på en mere langsom oplader.
Og lige et vigtigt addendum til ovenstående. Det meste af testen er udført med ingen eller meget lidt vægt i lastrummet. Jeg kan ikke andet end antage, at hvis man har varebilen fyldt til randen, så kommer det til at have en negativ effekt på rækkevidden. I hvor høj grad tør jeg dog ikke spå om.
Mest populære ladebokse og opladekabler
En elbil kræver en ladeboks og opladekabler, hvis man ikke udelukkende ønsker at oplade ved offentlige ladestandere. Både ladeboks og opladekabler kan “lejes” gennem blandt andet Clever, men flere og flere vælger at købe selv. Nedenstående er en oversigt over de mest populære ladebokse og -kabler til elbiler på PriceRunner i øjeblikket.

Kabinen i Mercedes-Benz eSprinter
Bevæger man sig ind i eSprinters førekabine, så er det på mange måder en standard varevognsoplevelse. Nogle vil muligvis modsige mig, men så kan jeg undskylde mig med, at antallet af gange, hvor jeg er bag rattet i en varevogn i løbet af et år, kan tælles på én hånd.
Førersædet er komfortabelt og har flere justeringsmuligheder end bænken til midter- og sidepassageren. Samtidig kan føreren af bilen nyde godt af sædevarme og ikke ét, men to armlæn (et til hver arm). Testbilen er flere steder beklædt med materialer af en tilsyneladende god kvalitet, og det er egentligt ikke noget problem at køre langt i den, hvis man er bag rattet. De manglende sædejusteringsmuligheder for passagerne kan dog godt gøre deres køreoplevelse en anelse mindre komfortabel.




Kabineplads
Der er højt til loftet, hvilket er rat, så man mere eller mindre kan stå op, når først man er kommet ind i kabinen. Det er nok ikke altid, at det er relevant, men har man parkeret et sted, hvor det kan være svært at komme ud i den ene side af kassevognen, er det rart, at man bare kan rejse sig og krydse vognen for at gå ud i den anden side.
Det er samtidig værd at bemærke, at varevognen er relativ bred (2.175 mm m. indfoldede sidespejle), hvilket kommer passagererne til gode. Der er nemlig rimelig plads til både at sidde en person på midtersædet og ydersædet.


Opbevaringsplads
Man kan sige meget om varevogne, men de praktiske. Her er Mercedes-Benz eSprinter ingen undtagelse; der er opbevaringsplads og opbevaringsløsninger over det hele. Som enhver varevogn med respekt for sig selv, har testbilen et væld af kopholdere. Det vil sige, at der er masser af plads til termokander med glohed kaffe, energidrikke og hvad man eller har med for at holde sig i gang.
Derudover er der diverse opbevaringsrum af forskellige størrelser, som giver plads til arbejdspapirer, fakturaer og hvad man ellers måtte have med sig. Dørlommerne har også en god størrelse, der giver plads til diverse opbevaring.
Mellem førersædet og bænken til passagererne finder man et mellemrum, hvor man kan placere tasken til sit ladekabel, en lille køletaske eller lignende. Det er et fint opbevaringsrum at have til de ting, man ikke vil eller behøver at have om i lastrummet.




Lastrum
Apropos lastrummet, så lad os kort tale om det. Det måler 1.787 mm i bredden og 3.272 mm i længden. Ved de bagerste hjulhuse indskrænkes lastrumsbredden en smule til 1.412 mm på det smalleste sted. Alt i alt er der et lastareal på 5.539 kvadratmeter (m2) og en lastvolumen på 11 kubikmeter (m3).
Når du træder op på lastrumsgulvet, ender du med at stå løftet 604 mm over jorden. Det er lige højt nok til at træde op uden et trinbræt, og derfor er det også heldigt nok, at der både er trinbræt bagtil og ved skydedøren i siden.
Testbilen har metalringe fastgjort i gulvet, hvilket gør det nemt at fastspænde diverse ting i lastrummet, hvis det bliver nødvendigt. Der er naturligvis også mulighed for at få installeret forskellige reolsystemer og lignende, som du er vant til i andre varevogne.
Udover metalringe i gulvet har testbilen også lygter i siderne og loftet af lastrummet. De kan tændes via en knap i lastrummet eller fra kabinen af, og de lyser vældig godt op. Det betyder reelt set, at det ikke er noget problem at arbejde for lukkede døre, selvom man ikke har egne arbejdslamper med.
Du skal dog være opmærksom på, at du maksimalt må laste en Mercedes-Benz eSprinter med 790 kilo, hvis den har den store batteripakke (47 kWh) og med 944 kilo, hvis den har den lille batteripakke (35 kWh). Det skyldes simpelthen, at batterier er tunge, og derfor er der mindre plads til lastvægt end i en varevogn med brændstofmotor.
Den flotte fyr på billederne (mig) måler 180 centimeter i højden på en god dag.
Infotainmentsystem
Hvis vi for en kort stund skal vende tilbage til kabinen i Mercedes-Benz eSprinter, så lad os tage et kig på infotainmentsystemet. Eller det var i hvert fald planen; problemet er bare, at testbilen slet ikke har sådan et system efter dagens standarder.
Her har vi vores klassiske instrumentbræt med en lille kørecomputer på en sort/hvid skærm, og så er der en lille skærm hørende til radioen, der sidder, hvor vi normalt er vant til at se store flotte touchskærme i nye biler.
Det er naturligvis en måde at holde omkostningerne og leveringstiden nede på, og det kan da også godt gå. Der er bare ingen tvivl om, at et infotainmentsystem med navigation og opkobling til Mercedes-Benz’ flådestyring og Mercedes Me-appen, kan være rigtig brugbart og samtidig være med til at øge komforten og den opfattede kvalitet af varevognen.
Når det er sagt, så fungerer de ting, der er i bilen faktisk ganske udmærket. Den understøtter stadig opkobling via Bluetooth og kan vise meget relevant data i kørecomputeren. Bluetooth-opkoblingen fungerer upåklageligt og er nem at benytte. Samtidig kan jeg fortælle, at der ingen problemer er med samtaleanlægget. Her går lyden klart igennem til modtageren i den anden ende.
Hvad angår kørecomputeren kan den, som sagt, vise praktisk talt al relevant data. Problemet er bare, at den ikke kan betjenes via rattet. Faktisk er der intet, der i den henseende kan betjenes via rattet; her har man simpelthen sløjfet alle knapper. Hvis man vil ændre visningen på kørecomputeren, skal man ind og trykke på knapper inde i instrumentbrættet. Det er lidt af en øvelse, selv når man holder stille, og det er absolut ikke noget, man bør give sig i kast med under kørslen. Det er altså en ommer.
Sikkerhed i Mercedes-Benz eSprinter
Mercedes-Benz er generelt i front, når det kommer til sikkerhed i deres personbiler. Det gælder i overvejende grad også for denne eSprinter. Testbilen er som sagt udstyret med sikkerhedssystemer som blindvinkelassistent, og så har den også en nødbremseassistent, der er god til at opdage og advare, hvis man har kurs mod noget, der ikke flytter sig i samme hastighed som man selv gør.
Sidstnævnte kan til tider være irriterende under kørslen (for de fleste gange, har man set den chikanen lige fremme), men jeg er generelt af den holdning, at en advarsel for meget er bedre end en advarsel for lidt. Generelt gælder det for de her sikkerhedssystemer, at de fungerer upåklageligt.
Derudover sætter Mercedes-Benz selv fokus på, at de har indlejret drivlinjen, højvoltsbatteriet og højspændingskablerne i rammer og afskærmet med en beskyttelsesplade. Kombineret med en grundig isolering af kablerne reducerer det naturligvis risikoen for problemer relateret til dette.
I tilfælde af, at bilens sensorer registrerer en alvorlig ulykke, vil de automatisk sørge for at strømmen i eSprinter automatisk bliver frakoblet.
Udsynet fra Mercedes-Benz eSprinter er egentligt rimelig godt, og det bliver hjulpet på vej af bakspejlet, der er monteret i forruden. Nu sidder du sikkert og studser over, hvorfor der dog i himlens navn er et bakspejl i en kassevogn uden udsyn gennem lastrummet. I så fald er du ikke alene om det, men der er en (skør) mening med galskaben.
Testbilen har nemlig et bakkamera, hvilket er et kæmpe plus i en stor varevogn som denne. Men som vi netop har gennemgået, er der ingen skærm, hvorpå billedet fra bakkameraet kan vises. Derfor har valgt at vise det i bakspejlet. Idéen er god, hvis du spørger mig. Men når nu bakspejlet alligevel ikke bruges, så kan man undre sig over, hvorfor kameraet, og dermed billedet i bakspejlet, ikke er aktiveret hele tiden, og ikke kun, når bilen sættes i bakgear.
Man kan ligeledes tillade sig at undre sig lidt over, hvorfor man ikke har valgt at fylde hele bakspejlet ud med billedet fra kameraet i stedet for kun et lille hjørne i venstre side. Svaret er sikkert, at det er en standardløsning, der også bruges i biler med udsyn ud af bagruden, men i en bil til 500.000 kroner ekskl. moms, er jeg ikke sikker på, at det er et svar, der er godt nok.


EuroNCAP sikkerhedstest
EuroNCAP er den officielle testmyndighed for biler i EU. Frem til 2021 har de udelukkende haft fokus på personbiler, men sørme om ikke COVID-19 skulle betyde, at de også begyndte at teste varevogne i 2021. Årsagen er simpelthen, at pandemien har resulteret i flere varevogne på vejene, og åbenbart i sådan en grad, at nu blev det tid til at også at sikkerhedsteste disse. Det kan du læse mere om her.
Generelt gør EuroNCAP opmærksom på, at der er nogle faktorer ved varevogne, der gør, at de per definition er mere usikre end personbiler. Det skyldes blandt andet deres vægt og deres højde. Samtidig har de sjældent de samme sikkerhedsfunktioner som personbiler. Det er fint at have i mente, når du læser videre her og eventuelt støder på lignende sikkerhedstests af varevogne.
EuroNCAP har testet varevogn fra de fleste mærker, og fremhæver blandt andet Volkswagen Transporter, Ford Transit og Mercedes-Benz Vito, mens de fraråder, at man køber FIAT Talento, Renault Trafic, Renault Master, Opel Movano og Nissan NV400. Mercedes-Benz eSprinter fremgår ikke af nogen af disse lister, og det gør den simpelthen ikke, fordi den ligger et sted midt i mellem.
Det er dog en sandhed med modifikationer, fordi eSprinter er faktisk aldrig blevet testet. Man har dog testet Mercedes-Benz Sprinter, som må antages at være nogenlunde sammenlignelig. Den får en sølvmedalje, fordi den generelt klarer sig godt i sikkerhedstesten, og fordi den har et bredt udvalg af sikkerhedsudstyr, som desværre primært tilbydes som ekstraudstyr.
Nedenstående tabel opsummerer, hvor mange point Mercedes-Benz Sprinter scorede i de seks forskellige testkategorier.
Testkategori | Point |
---|---|
Nødbremse – biler | 13,3 ud af 30 point |
Nødbremse – fodgængere | 5,6 ud af 10 point |
Nødbremse – cyklister | 8,5 ud af 10 point |
Vognbaneassistenter o.lign. | 2,5 ud af 20 point |
Fartpiloter o.lign. | 7,5 ud af 20 point |
Træthedsovervågning o.lign. | 15 ud af 15 point |
Det er ikke muligt at linke direkte ind til siden med resultater fra sikkerhedstesten. Derfor har jeg uploadet den som PDF her på siden, og den kan du tilgå ved at klikke her.

Konklusion
Nu har jeg efterhånden brugt rigeligt med tid på at tale om den her Mercedes-Benz eSprinter, men jeg skulle da være et skarn, hvis jeg valgte at slutte anmeldelsen af uden en lille konklusion. Så den får du her.
Jeg var skeptisk forud for min test af Mercedes-Benz eSprinter. Den korte rækkevidde, den begrænsede lastvægt og den elektroniske fartbegrænsning gav ikke ligefrem indtryk af en særlig vellykket varevogn. Men faktum er bare, at jeg er blevet positivt overrasket.
Rækkevidden er ikke i top, men til gengæld er den utrolig pålidelig. Mulighed for at lade med op til 80 kW er et stort plus, og det samme gælder for den meget komfortable køreoplevelse. De sikkerhedssystemer der er i den elektriske varevogn, fungerer godt, og muligheden for bakkamera gør meget for, hvor man kan presse den store kassevogn ind.
Jovist, der er nogle underlige løsninger – eksempelvis betjeningen af kørecomputeren via knapper i instrumentbrættet, at bakkameraet ikke fylder hele bakspejlet og så videre. Man skal også være opmærksom på, at der ikke er mulighed for anhængertræk.
Kan man klare sig uden disse ting, og kan man få økonomien til at hænge sammen med de noget højere fra-priser på den elektriske variant kontra den dieseldrevne udgave, så er Mercedes-Benz eSprinter et rigtig interessant valg.
Jeg er generelt overbevist om, at hvis det her er udgangspunktet for elektriske varevogne, så skal det nok blive en attraktiv løsning efterhånden som det er en varevognstype, der kommer i større fokus hos producenterne.
Fordele
- Pålidelig rækkeviddeangivelse
- Bakkamera
- Op til 80 kW DC-opladning
- Komfortabel køreoplevelse
- Billig ejerafgift
- Velfungerende sikkerhedssystemer
Ulemper
- Begrænset lastvægt
- Intet infotainmentsystem
- Lidt standardudstyr kontra ekstraudstyr
- Ingen mulighed for anhængertræk